De Vriendenkring Ieper
Lokaal Kolenwerf
Diksmuidseweg 3, 8900 Ieper

Tel. 057 36 02 10 of 0471 46 23 20 of
0471 46 23 30 of 0471 46 23 35

Fax 057 36 02 10

E-mail: info@vriendenkring-ieper.be

Speelwijze

Alles tonen | Alles verbergen

Fontenay

Op Fontenay is er een 2de vrijwillige inleg voorzien aan € 0,5. Alle vluchten op Fontenay worden gespeeld op zaterdag, met inkorving op vrijdagavond vanaf 17.30 tot 19.00 uur.

Er is voor de vluchten op de snelheid en de halve fond een sprint voorzien van € 0,03 voor de 1ste, 2de en 3de en dit voor iedere deelnemer aan de wedstrijden met de volgende verdeling 3/6, 2/6 en 1/6.

De leden van de Vriendenkring Ieper genieten van een teruggave van € 0,30 en dit voor alle vluchten (uitgezonderd gedubbelde jaarlingen). De gelden worden dan uitbetaald in de maand december.

Omtrek Fontenay: Ieper en aangrenzende gemeenten en de gemeenten in en ten westen van Wervik, Geluwe, Dadizele, Moorslede, Oostnieuwkerke, Hooglede, Kortemark, Koekelare, Leke, Keiem, Stuivekenskerke, Pervijze, Ramskapelle, St-Joris en Nieuwpoort.

Voor de vluchten boven Parijs (Fontenay) is het elektronisch constateren toegelaten.

Leerduiven zijn op Fontenay niet toegelaten, alleen zijn er oude en jaarlingen leerduiven toegelaten vanaf 16-6-18 geen jongen.


Fond

Openen constateurs op zaterdagvluchten vanaf 13.00u.
Voor de goede gang van zaken, gelieve de constateurs op tijd binnen te brengen.

Denk eraan:

  • De duiven dienen telefonisch aangegeven te worden, dit volgens het reglement van de inrichtende maatschappijen. Wanneer de vlucht dezelfde dag niet af is, worden de liefhebbers die nog mechanisch constateren gevraagd iedere avond een dag sluiting te constateren (bijv. op Barcelona).
  • Men is verplicht de eerst aangekomen duif tweemaal te constateren binnen de 15 minuten.

Er zijn meestal twee ereprijzen voorzien:

  • 1ste ereprijs aan de eerste prijs
  • 2de ereprijs aan de eerste serie 1-2
  • of anders: zie aankondiging
  • een ereprijs per liefhebber (per vlucht)

De leden van de Vriendenkring Ieper genieten van een teruggave van € 0,30 en dit voor alle vluchten (uitgezonderd gedubbelde jaarlingen en duiven die op de fondvluchten voor geen inzet vliegen). De gelden worden dan uitbetaald in de maand december.

De uitgeschreven waarborg voor de seriën geldt enkel voor de 24 eerst getekende duiven van de liefhebber, voor zover natuurlijk de liefhebber beslist hier voor in te zetten.

Omtrek nationale vlucht: Barcelona West-Vlaanderen oude grenzen.

Omtrek fond: Bourges, Brive, Chateauroux, Cahors, Argenton, Tours, Saumur, Libourne, Groot-Ieper en de aangrenzende gemeenten en de gemeenten in en ten westen van Groot-Menen, Groot-Wevelgem, Groot-Ledegem, Groot-Roeselare, Groot-Hooglede, Groot-Kortemark, Groot-Ichtegem, Groot-Gistel en Groot-Oostende.


Snelheid

Voor de goede gang van zaken, gelieve de constateurs op tijd binnen te brengen.

Op Clermont kunnen de jaarlingen, die in hun categorie voor de vrije inleg vliegen, vrijwillig gratis gedubbeld worden bij de oude. De Vriendenkring betaalt de vrije inleg.

Voor de snelheidsvluchten is er ook een 2de vrijwillige inleg voorzien aan € 0,5 in prijzen per 3 tal.

Voor de vluchten beneden Parijs (snelheidsvluchten) is het elektronisch constateren toegelaten.

De leden van de Vriendenkring Ieper genieten van een teruggave van € 0,30 en dit voor alle vluchten (uitgezonderd gedubbelde jaarlingen). De gelden worden dan uitbetaald in de maand december.

Inkorving Clermont en Arras:

  • maart, april, 12 mei: vrijdag vanaf 17.30 tot 19.30 uur
  • vanaf 20 mei: zaterdag van 14 tot 17 uur

Inkorving Pontoise :

  • vrijdag vanaf 17.30 tot 19.30 uur

Op Compiegne, Pontoise zijn er geen leerduiven toegelaten.

Omtrek Arras, Clermont en Pontoise: Ieper en aangrenzende gemeenten en de gemeenten in en ten westen van Waasten, Neerwaasten, Houtem, Zandvoorde, Geluveld, Beselare, Passendale, Poelkapelle, Merkem, Nieuwkapelle, Reninge, Oostvleteren, Westvleteren, Poperinge, Proven en Watou.

Omtrek Brionne: Ieper en aangrenzende gemeenten en de gemeenten in en ten westen van Wervik, Geluwe, dadizele, Moorslede, Oostnieuwkerke, Hooglede, Kortemark, Handzame, Werken, Esen, Diksmuide, Oudekapelle, Nieuwkapelle, Lo, Pollinkhove, Oostvleteren, Westvleteren, Stavele en Beveren.


Resultaten 2018

Kampioenschap betalend

Kampioenschap gratis

Ereprijzen 2018

Eindstand kampioenschap 2018